02 aprilie 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 2864
Restricții mai dure pentru moldoveni din cauza pandemiei
02 aprilie 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 2864

Restricții mai dure pentru moldoveni din cauza pandemiei

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi a susținut un briefing de presă privind instituirea stării de urgență, care a fost votată ieri de către deputații PSRM și cei din platforma parlamentară Pentru Moldova.

Potrivit lui Ciocoi, în cazul în care o unitate economică încalcă regulamentele sanitare, iar continuarea activității pune în pericol sănătatea, se suspendă activitatea acesteia.

Cît despre sistemul de învățămînt, acesta va continua să se desfășoare în regim online în localitățile unde se atestă mai mult de 100 de cazuri la o mie de populație, cu excepția grădinițelor. Ele vor continua să activeze în regim normal.

„Tinerii părinți trebuie să își poată lăsa copiii undeva în timp ce se află la serviciu”, declară Ciocoi.

Iar în municipiul Chișinău și orașul Bălți, se interzice circulația persoanelor în afara locuințelor de la 23.000 pînă la 5.00, din 3 aprilie.

Se interzice circulația persoanelor în locurile publice (parcuri, alee, terenuri sportive și terenuri de joc etc.).

„Ne dorim ca acțiunile care urmează a fi implimentate să ducă la diminuarea efectelor negative ale pandemiei”, a mai spus Ciocoi.

La fel, se interzice circulația persoanelor în locurile publice (parcuri, alei, terenuri sportive și terenuri de joacă etc.).

Toate persoanele care se află în afara domiciliului, obligate să dețină un act care le confirmă identitatea.

Se stabilește regim special de muncă pentru tot teritoriul țării. Astfel, maxim 30% din personal va fi antrenat pentru munca la birou.

Se interzice și desfășurarea tuturor manifestațiilor în masă, iar întreprinderil prestatoare de servicii publice sînt obligate să sisteze deconectarea locurilor de consum sau să aplice penalități pentru consumatorii casnici care au facturi restante.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
86 locuitori

Mîrzoaia este un sat din cadrul comunei Iurceni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 86 de oameni. Satul Mîrzoaia a fost menționat documentar în anul 1597.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.