22 iunie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 1901
Cîți moldoveni sunt înscriși pentru a vota la alegerile parlamentare anticipate
22 iunie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 1901

Cîți moldoveni sunt înscriși pentru a vota la alegerile parlamentare anticipate

Comisia Electorală Centrală a finalizat procedura de actualizare a listelor electorale în Registrul de Stat al Alegătorilor. Potrivit unui comunicat al CEC, în registru sînt înscriși 3 282 837 de cetățeni cu drept de vot.

Din numărul total de alegători:

2 786 446 sînt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II din țară;

237 700 nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării;

258 691- cetățenii cu drept de vot care au domiciliu înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituţionale ale Republicii Moldova.

CEC anunță că listele electorale au fost tipărite și transmise autorităților administrației publice locale și birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Alegătorii sînt invitați să verifice corectitudinea înscrierii datelor din listele electorale atît la biroul electoral al secției de votare care corespunde domiciliului sau reședinței valabile, cît și pe pagina web oficială a CEC.

Amintim că la 11 iulie au loc alegeri parlamentare anticipate.

Oamenii sînt așteptați la urnele de vot pentru a-și alege deputații care îi vor reprezenta în următorii patru ani în Parlament.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

alegeri , CEC

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1673
Populația:
10465 locuitori

Glodeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Glodeni. Amplasat în nord-vestul republicii, în lunca Prutului, oraşul Glodeni este situat la o distanţă de 168 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 10465 de locuitori. Prima menţiune documentară a satului Glodeni dateză din anul 1673.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.