02 iulie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 3151
România a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic crescut. Republica Moldova rămîne în zona verde
02 iulie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 3151

România a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic crescut. Republica Moldova rămîne în zona verde

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) din România a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Autoritățile din România mențin Republica Moldova în lista verde, iar Marea Britanie a rămas în zona roșie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi, 1 iulie, Hotărîrea numărul 43, privind actualizarea listei statelor și zonelor considerate iuliezca fiind cu risc crescut epidemiologic. Autoritățile române au precizat că încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al Romîniei a Hotărîrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care este aprobată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, scrie Digi 24.

Precizăm că ieri, 1 iulie, Uniunea Europeană a actualizat lista țărilor-terțe, rezidenții cărora nu ar trebui să fie afectați de restricțiile temporare aplicate în contextul pandemiei COVID-19 la frontierele externe ale UE în ceea ce privește călătoriile neesențiale. Republica Moldova de rînd cu alte țări a fost inclusă în această listă. Restricțiile de călătorie urmează a fi eliminate treptat de către statele membre ale Uniunii Europene.

Totodată, reprezentanții Ministerului de Externe au explicat că lista aprobată la nivelul UE are statut de recomandare aplicabilă față de 25 din 27 state membre ale Uniunii. Recomandarea dată nu se aplică direct, ci urmează să fie implementată prin deciziile individuale ale statelor membre ale Uniunii Europene și ale statelor spațiului Schengen.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Romania , Pandemie , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1254 locuitori

Grigorievca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Grigorievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Căușeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1254 de oameni. Satul Grigorievca a fost menționat documentar în anul 1883.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.