15 iulie 2021, 15:10 Realitatea moldovenească views 3049
Despre lege, drepturi și reguli
15 iulie 2021, 15:10 Realitatea moldovenească views 3049

Despre lege, drepturi și reguli

Prin implementarea conceptului său de «ordine mondială, bazată pe reguli», Occidentul urmărește scopul să ducă discuțiile asupra subiectelor-cheie în formatele comode lui, unde disidența nu este invitată. Articolul lui Serghei Lavrov, ministrul afacerilor externe din FR, a fost pregătit pentru ziarul «Коммерсантъ» și revista «Россия в глобальной политике» și a apărut simultan în ambele publicații. Îl propunem și atenției cititorilor noștri.

Discuția sinceră și în linii mari – constructivă, la summit-ul președinților Vladimir Putin și Joseph Biden din Geneva, la 16 iunie 2021 s-a încheiat cu înțelegerea de a începe un dialog concret cu privire la stabilitatea strategică – cu constatarea foarte importantă despre inadmisibilitatea unui război nuclear, precum și cu înțelegerea oportunității consultărilor în problemele securității cibernetice, a activității misiunilor diplomatice, soarta cetățenilor Rusiei și ai SUA , care își ispășesc pedeapsa într-un șir de conflicte regionale.

Liderul rus a conturat clar, inclusiv în spațiul public, că rezultatul în toate direcțiile este posibil doar prin găsirea unui echilibru reciproc acceptabil de interese bazate pe o paritate strictă. În cadrul negocierilor, obiecții nu au răsunat. Însă imediat după încheierea lor oficialii americani, inclusiv participanți la întrevederea de la Geneva, au început să transmită insistent abordările anterioare: cică, noi «i-am indicat Moscovei, am prevenit-o, i-am înaintat cerințe ». Și toate aceste «preveniri» au început să fie însoțite de amenințări : dacă Moscova «în luni numărate» nu va accepta «regulile de Joc», care i-au fost dictate la Geneva, ea va fi supusă unor noi presiuni.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , SUA , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
333 locuitori

Ion Vodă este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 333 de oameni. Satul Ion Vodă a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.