10 septembrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2460
Afacerea cu vaccinuri: în Moldova se face comerț cu certificatele de vaccinare
10 septembrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2460

Afacerea cu vaccinuri: în Moldova se face comerț cu certificatele de vaccinare

Pe fondalul noilor restricții anticovid și a imunizării ”benevol-obligatorii”, în Moldova a sporit simțitor oferta certificatelor fictive privind vaccinarea contra COVID-19. Unii cetățeni acceptă mai degrabă falsificarea, nu vaccinarea contra coronavirusului. Cumpărătorii certificatelor false își explică decizia prin lipsa de încredere față de vaccin, dorința de a-și păstra locul de muncă și alte motive.

Comerțul cu acte de imunizare false este o nouă nișă profitabilă pentru afaceriștii întreprinzători. Ei apelează sau la ajutorul medicilor, care eliberează certificatul și nimicesc vaccinul în loc să-l injecteze, sau pur și simplu falsifică documentul. Autoritățile au fixat primele fapte de falsificare cu cîteva luni în urmă, așa că azi e puțin probabil să aflăm numărul real al cetățenilor vaccinați fictiv.

Pentru a combate acest fenomen, Ministerul sănătății propune majorarea multiplă a amenzilor – pînă la 500 mii de lei. Experții apreciază apariția pieței vaccinurilor și a certificatelor false drept un rezultat firesc al vaccinării silite. În plus, infracțiunile depistate arată că procesul de eliberare a actelor confirmative se află la început de cale și necesită îmbunătățiri.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vaccin , certificat , contrafacere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
1223 locuitori

Neculăieuca este un sat şi comună din raionul Orhei. Neculăieuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1223 de oameni. Satul Neculăieuca a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.