04 octombrie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 1571
În Republica Moldova a demarat campania de vaccinare antirabică a vulpilor
04 octombrie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 1571

În Republica Moldova a demarat campania de vaccinare antirabică a vulpilor

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunţat că pe data de 3 octombrie a demarat campania de vaccinare antirabică a vulpilor în Republica Moldova, aferentă anului 2021.

Potrivit Agenţiei, în ţară vor fi distribuite momeli vaccinale pe cale aeriană de către prestatorul de servicii contractat în acest sens, precum și manual, de către colaboratorii ANSA. Distribuirea momelilor pe cale aeriană se desfășoară pe teritoriul întregii țări, din Aeroportul Mărculești, transmite MOLDPRES.

Momelile sînt distribuite din avion în conformitate cu documentele de zbor pregătite în acest sens, pe baza liniilor de zbor prestabilite. Pentru aplicare și orientare corectă, se utilizează sistemul de navigare și distribuție direcționată prin satelit.

Distribuția manuală a momelilor vaccinale se va realiza de către angajaţii subdiviziunilor teritoriale ale ANSA, precum și personalul din cadrul Agenției Moldsilva și Societății Vînătorilor și Pescarilor din Republica Moldova.

Timp de două săptămîni după distribuirea momelilor se restricționează circulația liberă a cîinilor şi pisicilor în zona respectivă, întrucît aceste animale reprezintă competitori pentru momeală. De asemenea, în regiunile în care s-au distribuit momeli, vînătoarea nu se recomandă pentru o perioadă de 14 zile de la distribuirea acestora. Întreg programul de vaccinare este prevăzut pentru luna octombrie.

ANSA atenționează populația că vaccinul nu este destinat imunizării animalelor domestice, însă, în cazul consumului accidental, s-a constatat că vaccinul nu este dăunător pentru cîini și pisici.

În scopul informării corecte a populației, ANSA a demarat o campanie de informare prin plasarea în locuri publice a afișelor informative despre Programul de vaccinare. Campanii similare de vaccinare antirabică a vulpilor în Republica Moldova au fost desfășurate și în anii precedenţi.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Rabie , campania , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.