29 octombrie 2021, 22:02 Realitatea moldovenească views 3358
Moldova a ajuns la un acord cu Gazprom
29 octombrie 2021, 22:02 Realitatea moldovenească views 3358

Moldova a ajuns la un acord cu Gazprom

Contractul dintre Moldovagaz și Gazprom urmează să fie prelungit pe cinci ani, anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

La Sankt Petersburg s-au încheiat negocierile, iar părțile au ajuns la un acord principial privind formula de preț, auditarea datoriei formate în cadrul companiei Moldovagaz și necesitatea unor negocieri ulterioare pentru a stabili un calendar de achitare.

"În baza înțelegerii urmează să fie prelungit pe cinci ani contractul anterior între Gazprom și Moldova-Gaz, utilizînd formula de preț propusă de partea moldovenească.

Livrările de gaz conform noului contract urmează să înceapă din 1 noiembrie 2021.

"În octombrie Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu Gazprom, în volum insuficient. Diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot, prin intermediul companiei Energocom, la prețuri de piață", anunță Ministerul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Gazprom , gaz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
81 locuitori

Tolocăneşti este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Tolocăneşti a fost menționat documentar în anul 1890.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.