29 october 2021, 22:02 Moldovan reality views 3359
Moldova a ajuns la un acord cu Gazprom
29 october 2021, 22:02 Moldovan reality views 3359

Moldova a ajuns la un acord cu Gazprom

Contractul dintre Moldovagaz și Gazprom urmează să fie prelungit pe cinci ani, anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

La Sankt Petersburg s-au încheiat negocierile, iar părțile au ajuns la un acord principial privind formula de preț, auditarea datoriei formate în cadrul companiei Moldovagaz și necesitatea unor negocieri ulterioare pentru a stabili un calendar de achitare.

"În baza înțelegerii urmează să fie prelungit pe cinci ani contractul anterior între Gazprom și Moldova-Gaz, utilizînd formula de preț propusă de partea moldovenească.

Livrările de gaz conform noului contract urmează să înceapă din 1 noiembrie 2021.

"În octombrie Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu Gazprom, în volum insuficient. Diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot, prin intermediul companiei Energocom, la prețuri de piață", anunță Ministerul.

Source: noi.md

Keywords:

Gazprom , gaz

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
2652 locuitori

Hîrjău (Erjovo) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. În componența comunei intră satele Sărăței, Hîrjău și Mihailovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 2652 de oameni. Satul Hîrjău a fost menționat documentar în anul 1765.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.