14 noiembrie 2021, 11:30 Realitatea moldovenească views 2173
Cum au afectat restricțiile COVID-19 frecventarea teatrelor din Moldova?
14 noiembrie 2021, 11:30 Realitatea moldovenească views 2173

Cum au afectat restricțiile COVID-19 frecventarea teatrelor din Moldova?

Restricțiile impuse de autoritățile moldovenești în legătură cu COVID-19, care prevăd participarea la spectacole doar cu prezentarea codurilor QR și cu păstrarea regulii de ocupare a sălii în proporție de 50%, au dus la o reducere de cinci ori a frecvenței la unele teatre.

Despre acest lucru într-un interviu pentru Noi.md a relatat directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat A. P. Cehov, Artistul Poporului, Constantin Haret.
El a recunoscut că toate aceste restricții afectează foarte mult frecventarea teatrelor.

”Foarte… La recenta întrevedere de la Ministerul culturii colegul nostru, directorul unui teatru, a spus că frecvența a scăzut de cinci ori! Dacă reieșim din faptul că Ministerul culturii ne subvenționează în volum de 60% (suficient pentru salarizare și achitarea impozitelor ), și că pentru încălzire noi achităm lunar 100- 140 mii de lei, da cu noile tarife vom achita mult mai mult, nu știu cum vom supraviețui…

Noi trebuie să acumulăm bani suficienți pentru a achita onorariile regizorilor, scenografilor, compozitorilor, dramaturgilor invitați , pentru a plăti decorurile, costumele, și desigur – serviciile comunale și drepturile de autor.

Una dintre variantele, despre care eu am vorbit la ședința Consiliului de administrare a teatrului, este cea mai puțin îmbucurătoare: dacă nu avem cu ce încălzi, va trebui să ne închidem. Sper să nu se ajungă chiar acolo, dar trebuie să fim gata pentru un asemenea scenariu”, a subliniat Constantin Haret.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , Pandemie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.