14 november 2021, 11:30 Moldovan reality views 2186
Cum au afectat restricțiile COVID-19 frecventarea teatrelor din Moldova?
14 november 2021, 11:30 Moldovan reality views 2186

Cum au afectat restricțiile COVID-19 frecventarea teatrelor din Moldova?

Restricțiile impuse de autoritățile moldovenești în legătură cu COVID-19, care prevăd participarea la spectacole doar cu prezentarea codurilor QR și cu păstrarea regulii de ocupare a sălii în proporție de 50%, au dus la o reducere de cinci ori a frecvenței la unele teatre.

Despre acest lucru într-un interviu pentru Noi.md a relatat directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat A. P. Cehov, Artistul Poporului, Constantin Haret.
El a recunoscut că toate aceste restricții afectează foarte mult frecventarea teatrelor.

”Foarte… La recenta întrevedere de la Ministerul culturii colegul nostru, directorul unui teatru, a spus că frecvența a scăzut de cinci ori! Dacă reieșim din faptul că Ministerul culturii ne subvenționează în volum de 60% (suficient pentru salarizare și achitarea impozitelor ), și că pentru încălzire noi achităm lunar 100- 140 mii de lei, da cu noile tarife vom achita mult mai mult, nu știu cum vom supraviețui…

Noi trebuie să acumulăm bani suficienți pentru a achita onorariile regizorilor, scenografilor, compozitorilor, dramaturgilor invitați , pentru a plăti decorurile, costumele, și desigur – serviciile comunale și drepturile de autor.

Una dintre variantele, despre care eu am vorbit la ședința Consiliului de administrare a teatrului, este cea mai puțin îmbucurătoare: dacă nu avem cu ce încălzi, va trebui să ne închidem. Sper să nu se ajungă chiar acolo, dar trebuie să fim gata pentru un asemenea scenariu”, a subliniat Constantin Haret.

Source: noi.md

Keywords:

teatru , Pandemie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
605 locuitori

Surchiceni este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 605 oameni. Satul Surchiceni a fost menționat documentar în anul 1852.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.