06 martie 2013, 16:28 Realitatea moldovenească views 12394
06 martie 2013, 16:28 Realitatea moldovenească views 12394

În Marea Neagră s-a scufundat nava moldovenească "Nikolai Bauman"

În Marea Neagră în largul coastei regiunii Odesa s-a scufundat nava "Nikolai Bauman" aflata sub pavilionul Moldovei, potrivit site-ului ucrainean "Dumskaia".

Nava venea se îndrepta din Turcia spre Herson, cu o încărcătură de gips (aproximativ trei mii de tone). Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 6 martie în brațul Dunării Starostambulskii. În prora navei a început să pătrundă apă. Căpitanul a dat alarma și a încercat să salveze nava, dar nu a avut timp să o facă.

Membrii echipajului (potrivit site-ului " Dumskaia ", la bord erau 10 ucraineni și un rus, potrivit altor date, furnizate de către reprezentantul Ministerului pentru Situații de Urgență a Ucrainei, Serghei Didkovski, toți membrii echipajului au cetățenia Republicii Moldova) au fost evacuați cu barca. Ei au fost preluați de o navă a serviciului marin de salvare și căutare din Ucraina. Marinarii au fost aduși în orașul Vilkovo (raionul Chilia, regiune Odesa).

În ceea ce privește nava, ea s-a scufundat la o adîncime de 15 metri. Cauza accidentului este încă necunoscută.

Nava "Nikolai Bauman" a fost construită acum 40 de ani. Proprietarul actual este o companie din Izmail DANUBE SHIPPING LTD. Anterior  această nava a aparținut companiei TRYGGRONIA INVESTMENTS INC și s-a aflat sub pavilionul Cambodgiei.

Cuvinte cheie:

mare , accident , nave , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
1075 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 16 km de oraşul Donduşeni şi la 252 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1075 de oameni. Prima atestare documentară a satului Horodişte datează din anul 1679.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.