17 noiembrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2699
Aproape toate zonele R. Moldova au ieșit din Cod Roșu de COVID
17 noiembrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2699

Aproape toate zonele R. Moldova au ieșit din Cod Roșu de COVID

Situația pandemică în Republica Moldova pare că se îmbunătățește.

Cel puțin asta reiese din informațiile prezentate astăzi, 17 noiembrie, în cadrul unei conferințe, de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Nicolăescu a anunțat că în săptămîna 8 - 14 noiembrie au fost înregistrate 6.861 de cazuri noi de infectări cu COVID-19, media pe zi fiind de 980 de cazuri.

Astfel, pentru prima dată în ultimele 2 luni în Republica Moldova media de infectări înregistrate zilnic a coborît sub o mie.

Incidența pentru săptămîna sus-menționată a constituit 184 de cazuri la 100 de mii populație, număr care corespunde pragului portocaliu de alertă la nivel național - indicatorul s-a redus cu 16% comparativ cu săptămînile trecute. Incidența Republicii Moldova este sub media europeană.

Conform datelor ANSP, practic toate teritoriile administrative au coborît sub nivelul de incidență care corespunde pragului roșu de alertă.

Toate teritoriile au ieșit din zona roșie, susține Nicolăescu, cu excepția regiunii transnistrene, unde se înregistrează indicatori înalți în continuare, incidența pentru săptămîna trecută fiind 565 de cazuri la 100 de mii populație.

Potrivit Svetlanei Nicolăescu, situația în spitale se îmbunătățește. 2.383 de pacienți sînt internați la moment în spitalele din Republica Moldova.

288 sînt internați la Terapie Intensivă, iar 38 sînt conectați la respirație asistată.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , Cod roșu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Populația:
425 locuitori
Prima atestare:

Rusca este un sat din cadrul comunei Lăpușna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 425 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.