02 februarie 2022, 12:45 Realitatea moldovenească views 2380
Patru foști deputați au fost reținuți
02 februarie 2022, 12:45 Realitatea moldovenească views 2380

Patru foști deputați au fost reținuți

Patru foști deputați au fost reținuți ca urmare a perchezițiilor efectuate în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită. Procuratură nu dă numele ex-parlamentarilor. Presa scrie că ar fi vorba despre Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, care sînt în prezent în Partidul Șor, dar și despre Artur Reșetnicov, fost judecător al Curții Constituționale, și Anatolie Zagorodnîi, ex-director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

„Confirmăm reținerea a patru ex-deputați dintre cei la care astăzi se fac percheziții. Numele acestora nu le putem confirma deoarece sînt date cu caracter personal", a declarat pentru IPN procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

În această dimineață, oamenii legii au efectuat percheziții pe mai multe adrese. În cadrul acțiunilor de urmărire penală sînt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme. Cazurile de îmbogățire ilicită sînt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracțiunii din care făceau parte.

În decembrie 2015, un grup din 14 deputați ai Partidului Comuniștilor, printre care și liderul fracțiunii parlamentare de atunci, Violeta Ivanov, au părăsit fracțiunea și partidul. Ei au anunțat crearea Platformei Social-Democratică „Pentru Moldova". Cei 14 deputați care au părăsit fracțiunea erau: Violeta Ivanov, Victor Mîndru, Alexandr Bannicov, Boris Golovin, Anatolie Gorilă, Elena Gudumac, Corneliu Mihalache, Vasilii Panciuc, Petru Porcescu, Artur Reşetnicov, Sergiu Stati, Vladimir Vitiuc, Igor Vremea, Anatolie Zagorodnîi. Mai tîrziu, o parte din ei au aderat la Partidul Democrat, iar după scindările din PDM – la grupul parlamentar Pro Moldova, condus de Andrian Candu. Unii dintre deputații fugari se regăsesc astăzi în Partidul politic Șor.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

deputat , reținere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
500 locuitori

Piscăreşti este un sat din cadrul comunei Sîrcova, raionul Rezina. Satul Piscărești este situat la o distanță de 16 km de orașul Rezina și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 500 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.