22 februarie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 4721
Sandu: „Republica Moldova rămîne ferm angajată să susţină suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”
22 februarie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 4721

Sandu: „Republica Moldova rămîne ferm angajată să susţină suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”

În lumina ultimelor evenimente geopolitice, și anume recunoașterea suveranității regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk de către Vladimir Putin, Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a declarat pentru instituțiile media următoarele:

„Republica Moldova rămîne ferm angajată să susţină suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional", idee pe care a susţinut-o şi viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe Nicu Popescu, scrie ea.md.

„Condamnăm ferm recunoaşterea de către Rusia a zonelor separatiste din regiunile Doneţk şi Lugansk din Ucraina. Acest lucru este în mod clar împotriva legii internaţionale. Republica Moldova rămîne ferm angajată să susţină suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional", se menționează în mesajul președintei, plasat luni seară pe Twitter.

„Republica Moldova reafirmă susţinerea necondiţionată a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional."

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , Ucraina , Vladimir Putin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
22 locuitori

Ciofu este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Telenești. Localitatea se află la distanţa de 23 km de oraşul Teleneşti şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Ciofu a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.