02 martie 2022, 11:15 Realitatea moldovenească views 2461
Cum poate Moldova să treacă peste «cîmpul minat» întreagă și nevătămată
Foto: noi.md
02 martie 2022, 11:15 Realitatea moldovenească views 2461

Cum poate Moldova să treacă peste «cîmpul minat» întreagă și nevătămată

Prezentatorul TV din Rusia Vladimir Soloviov a spus într-o ediție recentă a emisiunii sale: «Dacă occidentul ne-a impus deja sancțiuni așa de monstruoase, merită oare să ne limităm doar la Ucraina?» Care este sensul acestei fraze? Că, posibil, conducerea rusă va decide să ajungă și la hotarele altor republici din fosta URSS. Mai ales dacă va vedea în cuvintele și acțiunile conducerii acestor țări un pericol pentru securitatea Rusiei. Drept exemplu, putem aduce cuvintele lui Zelensky în cadrul Conferinței de securitate de la Munchen despre aceea, că Ucraina trebuie să-și revadă statutul de țară ne-nucleară. Discursul lui Zelensky a fost în mod repetat întrerupt de aplauze, iar conducerea rusă a făcut trimitere la el ca la o justificare a necesității de a demilitariza Ucraina. Aceasta este realitatea geopolitică. Noi vom fi nevoiți să ținem cont de ea.

Reieșind din aceasta, evident, este de dorit ca conducerea de vîrf (și nu doar) a țării să fie foarte precaută în expresii și acțiuni. E necesar să o facă și pentru că î ciuda numărului mare de țări-prietene și parteneri de dezvoltare, reieșind din reacția lor la evenimentele din Ucraina, nimeni nu ne va ajuta, cu excepția sfaturilor , sancțiunilor impuse Rusiei. Ei, posibil să ne ofere și ceva bani.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Ucraina , președinte , Neutralitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.