03 february 2022, 11:15 Moldovan reality views 2466
Cum poate Moldova să treacă peste «cîmpul minat» întreagă și nevătămată
Photo: noi.md
03 february 2022, 11:15 Moldovan reality views 2466

Cum poate Moldova să treacă peste «cîmpul minat» întreagă și nevătămată

Prezentatorul TV din Rusia Vladimir Soloviov a spus într-o ediție recentă a emisiunii sale: «Dacă occidentul ne-a impus deja sancțiuni așa de monstruoase, merită oare să ne limităm doar la Ucraina?» Care este sensul acestei fraze? Că, posibil, conducerea rusă va decide să ajungă și la hotarele altor republici din fosta URSS. Mai ales dacă va vedea în cuvintele și acțiunile conducerii acestor țări un pericol pentru securitatea Rusiei. Drept exemplu, putem aduce cuvintele lui Zelensky în cadrul Conferinței de securitate de la Munchen despre aceea, că Ucraina trebuie să-și revadă statutul de țară ne-nucleară. Discursul lui Zelensky a fost în mod repetat întrerupt de aplauze, iar conducerea rusă a făcut trimitere la el ca la o justificare a necesității de a demilitariza Ucraina. Aceasta este realitatea geopolitică. Noi vom fi nevoiți să ținem cont de ea.

Reieșind din aceasta, evident, este de dorit ca conducerea de vîrf (și nu doar) a țării să fie foarte precaută în expresii și acțiuni. E necesar să o facă și pentru că î ciuda numărului mare de țări-prietene și parteneri de dezvoltare, reieșind din reacția lor la evenimentele din Ucraina, nimeni nu ne va ajuta, cu excepția sfaturilor , sancțiunilor impuse Rusiei. Ei, posibil să ne ofere și ceva bani.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
2472 locuitori

Balasineşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Satul este situat pe valea rîului Vilia, la 15 km de staţia calea ferată Lipcani, la 18 km sud-vest de oraşul Briceni, la 38 km de oraşul Edineţ şi la 235 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2472 de oameni. Prima atestare documentară a satului Balasineşti din ţinutul Hotin datează din octombrie 1433.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.