04 martie 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 1588
Îndemnăm oamenii să nu întreprindă măsuri inutile precum consumul de iod în exces
Foto: bbc.com
04 martie 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 1588

Îndemnăm oamenii să nu întreprindă măsuri inutile precum consumul de iod în exces

În urma briefingului de presă, care a avut loc în contextul evenimentelor produse la Centrala Nucleară din Zaporojie, vineri, 4 martie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a îndemnat cetățenii să nu provoace panică și să nu întreprindă măsuri inutile de a consuma iod în exces, care poate dăuna propriei sănătăți.

În urma incendiului de la centrala atomică din Zaporojie, autoritățile din Chișinău anunță că în prezent, instalațiile nucleare de la Zaporojie nu sînt afectate și pentru Moldova nu există niciun pericol, iar datele de la Ministerul Mediului au confirmat că nivelul de radiație din țară nu înregistrează nicio creștere, transmite moldovenii.md cu referire la tv8.md.

Totodată, pe parcursul zilei de astăzi, 4 martie, IGSU va veni cu un comunicat despre măsurile care ar trebui fi întreprinse, în cazul explodării unei centrale nucleare.

Clădirea afectată de incendiu nu are legătură cu partea tehnologică a centralei, fiind o facilitate de pregătire a personalului, conform unui comunicat al Reuters.

Amintim că, Agenția Internațională pentru Energie Atomică a anunțat că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să-l monitorizeze.

 

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

IGSU , radiatia , iod , dauna , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
199 locuitori

Сărpineanca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 199 de oameni. Satul Cărpineanca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.