04 martie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 2054
Moldova la nevoie se cunoaște
Foto: noi.md
04 martie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 2054

Moldova la nevoie se cunoaște

Evenimentele recente au arătat receptivitatea, milostenia, bogăția spirituală și ospitalitatea poporului moldovenesc. Și cum poate el să se unească și să ajute vecinilor în vremuri de restriște. În aceste zile el cu adevărat își arată calitățile cele mai bune.

Un tsunami de caritate

Acțiunile armate din Ucraina au impus zeci de mii de oameni să lase totul și să meargă în necunoscut. Din 24 februarie, toate punctele de control la frontiera moldo-ucraineană activează în regim alert, dat fiind că fluxul de refugiați din țara vecină crește constant.

Din primele ore după ce s-a aflat despre cetățenii Ucrainei, care trec frontiera Moldovei pentru a aștepta încheierea conflictului armat sau pentru a se odihni, ca apoi să ne tranziteze Moldova în drum spre una dintre țările UE, mii de locuitori ai republicii noastre și-au exprimat dorința de a ajuta vecinii în această perioadă dificilă a vieții lor.

Autoritățile capitalei s-au orientat fulgerător și au implicat pavilioanele centrului expozițional Moldexpo, unde au fost aduși și plasați temporar primii refugiați. A fost organizat și un grup de voluntari, care chiar din primele zile au început să primească de la populație ajutoare umanitare. Pe rețelele sociale, pe paginile personale ale utilizatorilor , în diverse grupuri tematice au apărut mii de anunțuri ale cetățenilor Moldovei privind disponibilitatea de a oferi adăpost , produse alimentare, transport, asistență medicală, psihologică, legătură telefonică mobilă, angajare la lucru etc.

 «Cunoscuții/prietenii mei din Ucraina. Dacă cineva vine în Moldova sau deja a ajuns în Moldova, și are nevoie de ajutor –scrieți/telefonați», – Asemenea anunțuri au apărut pe paginile compatrioților noștri din prima zi a apariției fluxului de refugiați. Un asemenea tsunami de caritate nu s-a mai văzut în țara noastră. În ajutorul refugiaților ucraineni în Moldova ne-am unit practic cu toții, ceea ce ne bucură și ne permite să fim mîndri de țara noastră.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

 

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Ucraina , voluntari , refugiați , ajutor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
71 locuitori

Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.