05 martie 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 3033
Plugaru: Autoritățile și cetățenii Moldovei ar trebui să fie foarte vigilenți
05 martie 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 3033

Plugaru: Autoritățile și cetățenii Moldovei ar trebui să fie foarte vigilenți

Autoritățile și cetățenii Moldovei ar trebui să fie foarte vigilenți față de bărbații cu o constituție puternică sosiți din Ucraina și să identifice printre aceștia bandiții banderieni participanți la războiul de pe Nistru din 1992 împotriva țării noastre, precum și rudele și complicii lor, care acum pătrund în republica noastră.

Opinia a fost exprimată de deputat în Parlamentul Republicii Moldova de prima legislatură, fost președinte al KGB, ex-prim ministru al Securității Naționale, ex-viceministru al Afacerilor Externe, membru al Academiei de Probleme Geopolitice a Rusiei Anatol Plugaru, transmite moldovenii.md cu referire la Noi.md.

El a remarcat că Internetul este plin de mesaje alarmante și semnale că, odată cu fluxul general de cetățeni de rînd din Ucraina, nefericiți de război, care au trecut granița noastră, în Moldova pătrund zeci de bărbați înalți și puternici care nicidecum nu seamănă cu refugiați.

„Internetul este plin de mesajele oamenilor îngrijorați care văd astfel de presupuși refugiați în restaurante, unde ei petrec, fac zarvă, se revoltă de ce ospătarii comunică cu ei în limba rusă. Oamenii sunt în panică. Normal că le este frică. Oamenii își amintesc bine despre războiul de pe Nistru din 1992. Oamenii, nu doar participanții, apărătorii independenței noastre, poporul, oamenii își amintesc că câteva sute de banderieni au ajuns aici intenționat în 1992. Și astfel, astăzi, după cum spun procurorii noștri, există suficiente temeiuri pentru a presupune în mod rezonabil că printre cei care au trecut granița noastră, este foarte probabil să fie, dacă nu ei înșiși, atunci complicii lor”, a subliniat Anatol Plugaru.

Potrivit acestuia, sunt zeci de cazuri când bărbații cu o anumită constituție fizică, care uneori chiar arată ce au sub jachetă, nicidecum nu arată ca niște refugiați.

„Fac apel la Președintele țării să dispună ca SIS și Ministerul Afacerilor Interne să înceapă controlul cel mai serios, cel mai sever al acestei categorii de oameni. Nu există o altă direcție mai potrivită pentru ca aceștia să fugă de acolo”, a spus ex-șef al KGB, fostul prim ministru al Securității Naționale al Republicii Moldova.

El a îndemnat compatrioții și cetățenii să se implice în lucrările de identificare a bandiților care au intrat pe teritoriul nostru, pentru a-i raporta autorităților.

Anatol Plugaru a chemat toți cetățenii să fie vigilenți.

„Ajutați autoritățile să ne salveze pe toți de probleme foarte, foarte grave”, a spus el.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Ucraina , război , refugiați

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
915 locuitori

Mireşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mireşti și Chetroşeni. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Mirești a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.