11 aprilie 2013, 13:10 Realitatea moldovenească views 5344
11 aprilie 2013, 13:10 Realitatea moldovenească views 5344

Noi provocări împotriva polițiștilor moldoveni la Bender


Foto: nr2.ru

În Bender și satele din suburbie, Gîsca și Proteagailovca a fost interzisă deplasare polițiștilor moldoveni în uniformă. Această decizie a fost luată de șeful administrației din Bender Iurii Ghervaziuc, relatează "Новый Регион".

Documentul stipulează că miliția transnistreană "trebuie să curme deplasarea structurilor de forță și poliției moldovenești în uniformă pe teritoriul consiliului orășenesc Bender".

Decizia șefului administrației a fost semnată în scopul de a "stabiliza situația din oraș". Aceasta va fi trimisă la Comisia Unificată de Control, care supraveghează operațiunea de menținere a păcii de pe Nistru.

La sfîrșitul lunii martie la Bender s-au produs o serie de incidente în care au fost implicați polițiști moldoveni și milițieni transnistreni.

Din 1 aprilie a intrat în vigoare decretul autorităților transnistrene, potrivit cărora colaboratorii MAI al R.Moldova care locuiesc în regiune, trebuie să achite serviciile comunale în baza tarifelor moldovenești, care sînt de 3-7 ori mai mari decît cele transnistrene. 

Cuvinte cheie:

Transnistria , conflict , politia , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
2217 locuitori

Pelinei este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sătuc și Pelinei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2217 oameni. Satul Pelinei a fost menționat documentar în anul 1708.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.