20 iunie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 60522
Ce venit trebuie să ai, pentru a-ți putea achita facturile în Moldova
Foto: radiochisinau.md
20 iunie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 60522

Ce venit trebuie să ai, pentru a-ți putea achita facturile în Moldova

Irina, o tînără de 20 de ani, a povestit în cadrul emisiunii Morari.live de la N4, cum e viața unui student ce învață la Chișinău. Plină de viață și optimism, fără ca să se plîngă pe greutăți, Irina a spus că lucrează concomitent în cîteva locuri, dar și o ajută mama de acasă, fapt ce-i permite să facă față scumpirilor, transmite sinteza.

„Lucrez la recepție la un salon beauty, în weekend ca hostess, uneori și ca animator pentru copilași la evenimente, dar și fac ședințe foto, vorba ceea, dau din coate cum pot. Învăț la universitate și în același timp lucrez. Lunar am un venit de 7 – 8000 lei, stau la chirie cu o prietenă și mă descurc.”, a povestit Irina.

Invitata Nataliei Morari a povestit că acești bani nu-i erau de ajuns însă și iarna, cînd pe lîngă chirie și întreținere, mai era nevoită cu prietena sa să achite și factura la încălzire.

„La sfîrșitul lunii rămîneam cu buzunarul gol, nici de troleibuz nu aveam bani, era complicat. Acum e un pic mai ușor, dar iarna am fost chiar șocată cînd a venit factura la gaz, o mie și ceva de lei, dar eu lucrez, prietena lucrează și acasă nu sîntem cu zile.”, a adăugat Irina.

Tînăra studentă a spus că a învățat să economisească, fapt cei permite ca din banii cîștigați să iasă, drept că mai rar, și la o cină în oraș. Totuși, Irina, a explicat că practic nu are nici o zi de odihnă, iar de vacanță la mare nici nu poate fi vorba. În pofida greutăților, tînăra își vede viitorul aici, acasă, în Republica Moldova și chiar visează la propria afacere.

„Deja am ideea de afacere, prefer moda. Din țară nu vreau să plec. Îmi plac oamenii, îmi place Chișinăului, atmosfera… cred că este confortabil.”, a punctat studenta din Briceni.

 

Sursa: sinteza.org

Cuvinte cheie:

munca , achitare , facturi , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.