26 iunie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 2823
CSE a luat o decizie privind ucrainenii care au ajuns în Moldova în timpul stării de urgență
26 iunie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 2823

CSE a luat o decizie privind ucrainenii care au ajuns în Moldova în timpul stării de urgență

Cetățenii ucraineni care au intrat în Republica Moldova pe perioada stării de urgență, vor avea drept să se afle pe teritoriul țării noastre pe parcursul a pînă la 90 de zile după expirarea acesteia. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, în cadrul ședinței de sîmbătă

Prevederea se referă și la cetățenii care se aflau legal în țara noastră pînă la instituirea stării de urgență, scrie tv8.md.

În contextul gestionării crizei refugiaților ucraineni, Comisia a dispus ca toate produsele medicamentoase, precum și echipamentele medicale, recepționate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale din ajutoare umanitare, să fie transmise AO „Uniunea Ucrainenilor din Republica Moldova".

CSE a decis și permiterea activității de comerţ ambulant în cadrul tîrgurilor și iarmaroacelor pentru o perioadă de maximum 120 de zile consecutive.

De asemenea, a fost exclusă obligativitatea deținerii autorizației sanitar-veterinare pentru mijloacele de transport care transportă produse agricole de origine vegetală destinate plasării pe piață internă. Asigurarea condițiilor de igienă rămîne obligatorie.

Sursa: tv8.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1077 locuitori

Petreni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreni și Popeștii Noi. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Drochia și la 165 km de Chișinău La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1077 de oameni. Satul Petreni a fost menționat documentar în anul 1597.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.