08 iulie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 2441
Autoritățile intenționează să lupte cu salarizările „în plic”
Foto: incossi.ru
08 iulie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 2441

Autoritățile intenționează să lupte cu salarizările „în plic”

Unul din patru moldoveni muncește la negru, iar dacă toți acești oameni ar fi angajați oficial, pensia minimă ar fi de aproape două ori mai mare.

O spune ministerul Muncii care vrea să pună capăt salariilor în plic. Autoritățile anunță că vor oferi subvenții angajatorilor, dar și mai multe prerogative pentru inspectorii muncii. Odată cu aceasta, a fost lansată și o campanie de informare, transmite tv8.md.

Startul campaniei a fost dat astăzi, în centrul capitalei. Cîțiva voluntari au mers la Piața Centrală, acolo unde le-au povestit oamenilor despre efectele salariilor în plic.

În timp ce unii oameni nu au fost interesați de subiect și au evitat să vorbească cu tinerii, alții au salutat inițiativa, mai ales că și ei au lucrat mulți
ani la negru.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

puterea , Luptă , salarii în plic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
163 locuitori

Balmaz este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 163 de oameni. Satul Balmaz a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.