26 august 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 1512
Benzina în Moldova se ieftinește, în timp ce motorina devine mai scumpă
Foto: drive2.ru
26 august 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 1512

Benzina în Moldova se ieftinește, în timp ce motorina devine mai scumpă

Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat vineri, 26 august, un nou preț maxim pentru produsele petroliere de tip standard de bază, care va intra în vigoare de mîine.

Astfel, costul maxim al benzinei A-95 va fi de 25 de lei 76 de bani (cu 5 bani mai puțin) pe litru, iar motorina fără denumire comercială - 27 de lei 45 de bani (cu 31 de bani mai mult).

Prețurile pentru alte tipuri de combustibil pot fi stabilite de fiecare benzinărie în mod independent.

Benzinăriile au voie să comercializeze cu amănuntul și alte tipuri de produse petroliere de bază, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai dacă vînd și produse petroliere de bază de tip standard la aceeași benzinărie.

Amintim că, de la 1 septembrie 2021, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. Totodată, sînt interzise vînzările cu amănuntul de produse petroliere de bază de tip standard la benzinării la un preț care depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

benzina , ieftinire , motorina , scumpire , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1808
Populația:
2567 locuitori

Etulia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Etulia Nouă, Etulia și loc.st.c.f. Etulia. Localitatea se află la distanța de 113 km de municipiul Comrat și la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2567 de oameni. Satul Etulia a fost menționat documentar în anul 1808.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.