11 octombrie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 1415
Victor Gaiciuc:
11 octombrie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 1415

Victor Gaiciuc: "Pe teritoriul țării noastre nu va fi război"

Moldova trebuie să-și mențină neutralitatea și atunci pe teritoriul său nu va fi război și va fi pace.

Această opinie a fost exprimată de ex-ministrul Apărării al Republicii Moldova, Președintele Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, Victor Gaicuc, într-un comentariu pentru eNews.

"Nimeni nu știe 100% ce ne așteaptă în viitorul apropiat. Rusia vrea una, Ucraina - altceva, Moldova vrea al treilea. De exemplu, Rusia, după ce a lansat operațiunea specială, cel mai probabil se aștepta să o finalizeze foarte repede, practic în cîteva zile, dar au trecut 8 luni, s-a dezlănțuit un adevărat război, oamenii mor de ambele părți. De unde au început și nu au făcut prea multe progrese", a remarcat Victor Gaiciuc.

El crede și speră că Moldova își va menține neutralitatea și va fi pace în țară.

"Așa va fi dacă țara nu va fi de partea nici unei părți implicate în război. Repet, noi încă sîntem o țară neutră și, dacă nu vom adera la niciun bloc, acest lucru este încurajator. Cred că cel puțin în următoarele șase luni nu va fi război pe teritoriul nostru, va fi pace. Sînt optimist, totul trebuie să fie bine", a spus Victor Gaiciuc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

război

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
396 locuitori

Andriașevca Nouă este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Slobozia și la 125 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Nouă alcătuia 396 de oameni în anul 2004. Satul Andriașevca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.