01 noiembrie 2022, 09:31 Realitatea moldovenească views 1418
Pascaru: ”În ultima perioadă, democrația în R.Moldova și dreptul la libera exprimare au fost puse în pericol”
01 noiembrie 2022, 09:31 Realitatea moldovenească views 1418

Pascaru: ”În ultima perioadă, democrația în R.Moldova și dreptul la libera exprimare au fost puse în pericol”

Sîntem indignați că în ultima perioadă, democrația în R.Moldova și dreptul la libera exprimare au fost puse în pericol.

De această părere este politologul, Nicolae Pascaru, care se referă la presiunea care se face asupra lui Bogdan Țirdea. Potrivit lui, politicianul este cunoscut ca un bun profesor universitar, este unul din autorii acelor cărți despre corupția moldovenească, practic simbolizează dreptul la libera exprimare și lupta cu corupția.

”Toate presiunile care se fac asupra lui sînt anume pentru a-i închide gura. Dar, din păcate, cei care tac de fapt sînt plătiți din bani străini, de ONG-uri străine. Bogdan Țîrdea este un om onest cum îl cunoaștem, care știe bine să scoată la iveală schemele de corupție și are curajul de spune. El a fost unicul care s-a ridicat atit de activ impotriva oligarhului Plahotniuc și, de fapt, el întotdeauna cu caracterul lui exploziv a fost pentru dreptate, pentru a aduce adevărul în rindurile oamenilor simpli, care nu au posibilitate de a analiza și a vedea exact ceea ce se întîmplă. Cerem ca guvernarea sa opreacă această presiune nefondată, o persiune a cărui scop este să-l readucă la tăcere”, a declarat Pascaru pentru Noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , democratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
405 locuitori

Vîlcele este un sat din cadrul comunei Toceni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 405 oameni. Satul Vîlcele a fost înființat în anul 1946.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.