11 decembrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1559
Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au stabilit cum vor activa în perioada sărbătorilor de iarnă
11 decembrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1559

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au stabilit cum vor activa în perioada sărbătorilor de iarnă

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au stabilit un mecanism comun de conlucrare în perioada sărbătorilor de iarnă, comunică MOLDPRES.

În cadrul unei ședințe de lucru, factorii de decizie ai celor două structuri au discutat și analizat aspecte de interacțiune și conlucrare interinstituțională, mecanisme comune de conlucrare dintre polițiștii de frontieră și funcționarii vamali pentru a asigura în cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei comoditate și circulație degajată.

Astfel, a fost stabilit ca în perioadă când se atestă un flux majorat de călători și mijloace de transport să fie suplimentat numărul de angajați, și să fie activate și pistele opuse. De asemenea, va fi aplicat și schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport.

Pe larg a fost abordat și principiul „ghișeul unic" care ar eficientiza și permite un control rapid la trecerea frontierei de stat, inclusiv punerea în aplicare în termeni proximi. Astfel, s-a propus unificarea locurilor de muncă ale ambelor instituții într-un spațiu comun, precum și facilitarea procedurilor de lucru.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1134 locuitori

Jeloboc este un sat din cadrul comunei Piatra, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1134 de oameni. Satul Jeloboc a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.