12 november 2022, 09:30 Moldovan reality views 1544
Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au stabilit cum vor activa în perioada sărbătorilor de iarnă
12 november 2022, 09:30 Moldovan reality views 1544

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au stabilit cum vor activa în perioada sărbătorilor de iarnă

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au stabilit un mecanism comun de conlucrare în perioada sărbătorilor de iarnă, comunică MOLDPRES.

În cadrul unei ședințe de lucru, factorii de decizie ai celor două structuri au discutat și analizat aspecte de interacțiune și conlucrare interinstituțională, mecanisme comune de conlucrare dintre polițiștii de frontieră și funcționarii vamali pentru a asigura în cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei comoditate și circulație degajată.

Astfel, a fost stabilit ca în perioadă când se atestă un flux majorat de călători și mijloace de transport să fie suplimentat numărul de angajați, și să fie activate și pistele opuse. De asemenea, va fi aplicat și schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport.

Pe larg a fost abordat și principiul „ghișeul unic" care ar eficientiza și permite un control rapid la trecerea frontierei de stat, inclusiv punerea în aplicare în termeni proximi. Astfel, s-a propus unificarea locurilor de muncă ale ambelor instituții într-un spațiu comun, precum și facilitarea procedurilor de lucru.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
1512 locuitori

Merenii Noi este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Merenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Anenii Noi și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1512 oameni. Satul Merenii Noi a fost menționat documentar în anul 1885.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.