30 decembrie 2022, 15:00 Realitatea moldovenească views 1741
Angajaţii serviciilor poştale şi ai firmelor de transport lucrează la foc continuu în aceste zile
30 decembrie 2022, 15:00 Realitatea moldovenească views 1741

Angajaţii serviciilor poştale şi ai firmelor de transport lucrează la foc continuu în aceste zile

Este cea mai aglomerată perioadă din an pentru serviciile poştale dar şi firmele de transport. În fiecare zi, mii de colete ajung în Republica Moldova pentru că cei plecaţi peste hotare trimit daruri celor dragi, rămaşi acasă. Sunt, însă, şi mulţi basarabeni care au comandat produse din străinătate şi aşteaptă să le primească. Angajaţii Poştei şi ai companiilor specializate lucrează fără odihnă pentru ca bucuriile la pachet să ajungă cât mai repede la destinatarii nerăbdători.

MĂDĂLINA GUŞTIUC, reporter, TVR MOLDOVA: "De sărbători, rafturile de la acest oficiu poştal sunt pline. Zeci de pachete în care se află daruri pentru cei dragi, trimise din străinătate, îşi aşteaptă destinatarii."

În ultimele săptămâni, oficiul poştal de pe strada Vasile Alecsandri, din Chişinău, aproape că e sufocat de coletele primite din străinătate. Dacă până acum se înregistrau între 14 şi 16 mii de pachete pe lună, în decembrie au venit deja peste 20 de mii de colete.

VIOLETA COJOCARU, vice-administrator, I. S. "Poşta Moldovei": "Avem atât colete cât şi pachete mici simple. Pachetele mici, simple se deosebesc de pachete prin faptul că ele nu sunt urmărite prin sistemele informaţionale. Deci, volumul acestor pachete este considerabil mai mare. Avem un top al ţărilor în dependenţă de trimiteri de ieşire sau trimiteri de intrare. Dacă vorbim de cele de intrare deci pe primul loc ar fi poşta din Hong Kong, ulterior este urmată de trimiterile din România, din Olanda, din Germania, din Franţa."

Printre cei care au venit la poştă să-şi ridice pachetul erau şi basarabeni care au vrut să îşi facă singuri un cadou şi l-au comandat din străinătate.

"O comandă de pe internet. -Ce aţi comandat? - Ciorapi, chestii de genu – V-aţi făcut un cadou de sărbători -Da, mi-am făcut un cadou."

"După colet! -Ce aţi comandat? - Nu eu, fetiţa pantalonaşi şi-a comandat. Nici nu am deschis, că ea îl va deschide."

Potrivit datelor oferite de "Poșta Moldovei" pentru TVR MOLDOVA, de la începutul lunii decembrie în Republica Moldova au ajuns pachete în greutate de peste 130 de tone. În acelaşi timp, basarabenii au trimis în străinătate colete in greutate de circa 25 de tone.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

posta , colete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
728 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Buciumeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Florești a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.