30 decembrie 2022, 17:00 Realitatea moldovenească views 2466
Angajații primăriilor vor beneficia de indemnizații lunare neimpozabile
30 decembrie 2022, 17:00 Realitatea moldovenească views 2466

Angajații primăriilor vor beneficia de indemnizații lunare neimpozabile

Angajații primăriilor vor beneficia de indemnizații lunare neimpozabile. Parlamentul a adoptat astăzi, în lectura a doua, un proiect de lege în acest sens, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, autoritățile publice locale vor putea acorda personalului, angajat în conformitate cu statele de personal aprobate de Cancelaria de Stat, indemnizații lunare neimpozabile în mărime de până la 40% din suma anuală a salariilor de bază. Indicii de referință ai indemnizației vor fi stabiliți de către consiliile locale.

Totodată, este prevăzută modificarea indicatorilor privind capacitatea administrativă a autorităților publice locale, de la 30 la 50 la sută. Astfel, dacă cheltuielile administrative ale primăriei nu vor depăși 50% din veniturile proprii și defalcările de la impozitele și taxele de stat, primăria va putea acorda indemnizația lunară neimpozabilă pentru toți angajații, conform statelor de personal.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii „Partidului Acțiune și Solidaritate".

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

primaria , indemnizatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1948
Populația:
1 locuitor

Dărcăuţii Noi este un cătun din cadrul comunei Dărcăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, în cătun locuia o singură persoană. Cătunul Dărcăuţii Noi a fost înființat în anul 1948.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.