06 ianuarie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1194
Cîți ucraineni s-au angajat în cîmpul muncii pe teritoriul R. Moldova
06 ianuarie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1194

Cîți ucraineni s-au angajat în cîmpul muncii pe teritoriul R. Moldova

Peste 2.000 de locuri de muncă vacante sînt disponibile în Republica Moldova pentru refugiații din Ucraina. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că 220 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, scrie Noi.md cu referire la agora.md.

Pînă la 4 ianuarie, 949 de cetățeni din Ucraina, dintre care 691 de femei și 258 de bărbați, și-au găsit un loc de muncă în Republica Moldova.

Cei mai mulți cetățeni ucraineni sînt angajați în: Chișinău (711), UTA Găgăuzia (46), Bălți (33), Ungheni (22), Cahul (19) etc.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vînzător, vînzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Totodată, peste 570 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi sprijin la angajare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ucraineni , lucru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
145 locuitori

Ivăneşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 145 de oameni. Satul Ivănești a fost atestat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.