21 februarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1615
Peskov:
21 februarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1615

Peskov: "Lipsa constructivismului dăunează relațiilor bilaterale moldo-ruse"

Purtătorul de cuvînt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a recomandat autorităților moldovenești să fie atente în evaluările lor privind reglementarea transnistreană și în raport cu pacificatorii ruși.

El a menționat că Federația Rusă rămîne o parte responsabilă în problema reglementării transnistrene și continuă să îndeplinească funcțiile care îi revin în această direcție, scrie tass.ru .

"Desigur, aș dori să recomand omologilor noștri moldoveni să fie foarte, foarte atenți cu astfel de [declarații]", a declarat luni reprezentantul Kremlinului, solicitat de jurnaliști să comenteze cuvintele noului prim-ministru moldovean Dorin Recean privind necesitatea demilitarizării Transnistriei și retragerii de acolo a forțelor rusești de menținere a păcii.

Secretarul de presă al liderului rus a numit relațiile actuale dintre Moscova și Chișinău foarte tensionate.

"Relațiile noastre cu Moldova sînt deja foarte, foarte tensionate, iar conducerea moldovenească se concentrează probabil pe tot ce este anti-rus, alunecînd într-o isterie anti-rusă. O astfel de lipsă de constructivism puțin probabil că va ajuta Moldova în vreun fel și, desigur, dăunează relațiilor noastre bilaterale", a spus Peskov.

La 16 februarie, Dorin Recean, prezentînd spre aprobare programul și componența noului guvern al Republicii Moldova în Parlamentul Republicii Moldova, a declarat necesitatea retragerii pacificatorilor ruși din regiunea transnistreană.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dmitri Peskov , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
392 locuitori

Receşti este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.25 km. Satul Recești este situat la o distanță de 30 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 392 de oameni. Prima atestare a satului Recești datează din anul 1590.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.