21 aprilie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1457
Datoria externă a Republicii Moldova în 2022
21 aprilie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1457

Datoria externă a Republicii Moldova în 2022

Tema publicației de astăzi este datoria externă a Guvernului și a țării în ansamblu în 2022. În ce măsură sînt justificate împrumuturile externe și care ar trebui să fie rezultatele acestora?

Menționez din start: în articolul precedent și în cele anterioare, a fost remarcat URMĂTORUL FAPT. REALITATEA ȚĂRII NOASTRE este NIVELUL NEGATIV AL ECONOMISIRII INTERNE.

Nivelul negativ al economisirii interne este un indice macroeconomic relativ complex, dar care înseamnă un lucru destul de simplu: venitul obținut nu este suficient pentru consum și investiții și, prin urmare, NU AVEM SURSE PROPRII INTERNE PENTRU DEZVOLTARE. ACESTA ESTE REALITATEA!

Economia țării noastre se află într-o stare în care NU ESTE CAPABILĂ SĂ ASIGURE BUGETUL ȘI ȚARA ÎN ANSAMBLU CU RESURSE NU NUMAI PENTRU O DEZVOLTARE SERIOASĂ, CI ȘI PENTRU MENȚINEREA NIVELULUI DE TRAI AL OAMENILOR ȘI SIMPLA REPRODUCERE A ACTIVITĂȚII ECONOMICE.

În medie, în ultimii 15 ani, în spațiul post-sovietic, doar două țări au avut un nivel negativ al economisirii - REPUBLICA MOLDOVA (MINUS 6%) și Kîrgîzstan (minus 4%).

Continuarea articolului cititi pe noi.md.

Cuvinte cheie:

datoria de stat , economie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
3116 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiovca și Ocnița. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ocnița și la 239 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3116 de oameni. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.