10 mai 2023, 10:30 Realitatea moldovenească views 2159
Voluntari din două organizații non-guvernamentale au împărțit panglica lui Ștefan cel Mare
10 mai 2023, 10:30 Realitatea moldovenească views 2159

Voluntari din două organizații non-guvernamentale au împărțit panglica lui Ștefan cel Mare

Voluntari din cadrul Miscarii de Tineret Urmasii lui Ștefan și Mișcarea Națională VOIEVOD au distribuit Panglica lui Ștefan cel Mare în Piața Marii Adunări Naționale, participanților la Marșul consacrat celei de-a 78-a aniversare a victoriei în Marele Război pentru Apararea Patriei.

Panglica a fost lansata în în iulie 2016 și este distribuită în fiecare an ca simbol al unitatii moldovenilor și în semn față de apreciere a gloriei neamului nostru pe parcursul secolelor.

Panglica lui Ștefan cel Mare conține două simboluri istorice și centrale ale țării noastre precum, capul de bour care se regăsea în toate perioadele pe drapelul Moldovei și simbolul lui Sfîntul Gheorghe, care era drapelul de luptă a lui Ștefan cel Mare și simbolizează victoria binelui asupra răului. Astfel, se recomandă purtarea acestor panglici la piept la sărbătorile naționale, precum Ziua Independenței, 2 iulie – trecerea în lumea celor drepți a lui Ștefan cel Mare, Ziua Limbii Noastre, 9 mai – Ziua Victoriei asupra fascismului etc.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
482 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoare și Valea Norocului. Satul Izvoare se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. A fost menționat documentar în anul 1552 cu denumirea Loziile.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.