05 october 2023, 10:30 Moldovan reality views 2133
Voluntari din două organizații non-guvernamentale au împărțit panglica lui Ștefan cel Mare
05 october 2023, 10:30 Moldovan reality views 2133

Voluntari din două organizații non-guvernamentale au împărțit panglica lui Ștefan cel Mare

Voluntari din cadrul Miscarii de Tineret Urmasii lui Ștefan și Mișcarea Națională VOIEVOD au distribuit Panglica lui Ștefan cel Mare în Piața Marii Adunări Naționale, participanților la Marșul consacrat celei de-a 78-a aniversare a victoriei în Marele Război pentru Apararea Patriei.

Panglica a fost lansata în în iulie 2016 și este distribuită în fiecare an ca simbol al unitatii moldovenilor și în semn față de apreciere a gloriei neamului nostru pe parcursul secolelor.

Panglica lui Ștefan cel Mare conține două simboluri istorice și centrale ale țării noastre precum, capul de bour care se regăsea în toate perioadele pe drapelul Moldovei și simbolul lui Sfîntul Gheorghe, care era drapelul de luptă a lui Ștefan cel Mare și simbolizează victoria binelui asupra răului. Astfel, se recomandă purtarea acestor panglici la piept la sărbătorile naționale, precum Ziua Independenței, 2 iulie – trecerea în lumea celor drepți a lui Ștefan cel Mare, Ziua Limbii Noastre, 9 mai – Ziua Victoriei asupra fascismului etc.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1118 locuitori

Rudi este un sat şi comună din raionul Soroca. Rudi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1118 oameni. Satul Rudi a fost menționat documentar în anul 1463.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.