27 iunie 2013, 15:34 Realitatea moldovenească views 8918
27 iunie 2013, 15:34 Realitatea moldovenească views 8918

Proveniența medicamentelor va putea fi verificată la telefonul mobil


Foto: prime.md

Agenţia Medicamentului îşi propune să lanseze un soft, cu ajutorul căruia fiecare cumpărător să poată verifica legalitatea produsului, provenienţa acestuia şi proprietăţile medicale. Potrivit directorului agenţiei, sistemul ar putea fi aplicat în următoarele trei luni şi va fi gratuit, anunță prime.md.

Totodată, în toate farmaciile vor fi instalate scanere speciale, care îi va proteja pe realizatori de apariţia medicamentelor produse pe piaţa neagră. Pentru a utiliza softul, cumpărătorul va trebui să dispună de un smartfone, pe care să introducă aplicaţia propusă de Agenţia medicamentului. Pe fiecare cutie de medicamente va fi un cod special, care odată scanat cu ajutorul aplicaţiei, va afişa toată informaţia despre produs. Pe piaţa farmaceutică din Republica Moldova anual ajung circa 6000 de preparate medicamentoase. Majoritatea sînt din import.

Cuvinte cheie:

medicamente , producere , legal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1792
Populația:
2055 locuitori

Corjova este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Corjova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Satul Corjova a fost menționat documentar în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.