17 iulie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1043
De la Chișinău spre Odesa, va fi trasă o linie ferată europeană
17 iulie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1043

De la Chișinău spre Odesa, va fi trasă o linie ferată europeană

În contextul trecerii la ecartament european a căii ferate Iași – Chișinău, o linie ferată europeană va fi trasă de la Chișinău spre Odesa.

Ecartamentul existent de 1520 de milimetri va fi completat cu unul de standard european de 1450 de milimetri. Despre aceasta a comunicat Oleksandr Kubrakov, viceprim-ministru pentru reconstrucția Ucrainei, ministrul dezvoltării comunităților, teritoriilor și infrastructurii.

Următorul tronson care poate fi refăcut în standarde europene este Basarabeasca – Giurgiulești, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Trecerea pe șine mai înguste nu este suficientă pentru a asigura integrarea în sistemele feroviare ale UE, spun europenii. În acest scop, este necesar să se ia măsuri suplimentare, precum armonizarea legislației în domeniul transportului feroviar cu cadrul legal al UE; introducerea standardelor tehnice; simplificarea procedurilor de frontieră și vamale; măsuri de infrastructură.

Recent la Chișinău a fost semnat un acord, care permite Republicii Moldova să acceseze mult mai eficient fonduri europene, inclusiv pentru infrastructura de transport.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Odesa , calea ferata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
80 locuitori

Negurenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Satul Negurenii Noi a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.