15 noiembrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1581
Galina Șelari:
15 noiembrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1581

Galina Șelari: "De ce la solicitarea compensației, cetățenii trebuie să ofere date pe care statul le deține deja"

Nu este clar de ce, la depunerea cererii de solicitare a compensației la energie, cetățenii moldoveni trebuie să ofere date despre veniturile lor, informații pe care statul le deține deja.

O astfel de opinie a exprimat economista Galina Șelari, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurschi de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

Ea a reamintit că pentru a primi compensații la energie din cauza tarifelor mari la resursele energetice și utilități, cetățenii trebuie să se înregistreze pe site-ul compensatii.gov.md. Totodată, la depunerea cererii, aceștia sînt obligați să prezinte date despre veniturile lor, pe care statul le deține deja în baza de date a Inspectoratului Fiscal, Fondului Social etc.

Galina Șelari a subliniat că fiecare persoană care locuiește și muncește oficial în Republica Moldova are un număr de identificare IDNP - principalul număr de identificare pe teritoriul Republicii Moldova, care este legat de contul său social.

"De îndată ce persoana începe să lucreze, pe numele său apare în paralel o evidență suplimentară la Ministerul Muncii și Protecției Sociale", a spus ea.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Galina Șelari , compensații

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
943 locuitori

Brînzenii Noi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Brînzenii Vechi și Brînzenii Noi. Localitatea este situată la distanța de 36 km de orașul Telenești şi la 87 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 943 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.