22 noiembrie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1236
Despre ce au discutat Maia Sandu, Vladimir Zelenski și Charles Michel la Kiev
22 noiembrie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1236

Despre ce au discutat Maia Sandu, Vladimir Zelenski și Charles Michel la Kiev

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a avut astăzi, la Kiev, întrevederi bilaterale cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Potrivit serviciului de presă al șefului statului ucrainean, președintele ucrainean Vladimir Zelenski i-a mulțumit președintelui Consiliului European pentru vizita care are loc de Ziua Demnității și Libertății și a remarcat importanța asistenței pe care Ucraina o primește din partea UE în timpul războiului.

"Sînt mulțumit de toate rezultatele marii noastre munci. A noastre a tuturor – parlament, guvern – privitor la punerea în aplicare a tuturor recomandărilor Comisiei Europene. Ne bazăm cu adevărat pe o decizie puternică în decembrie", a declarat Vladimir Zelenski.

Președintele ucrainean a subliniat că statul ucrainean contează, de asemenea, pe continuarea asistenței financiare și militare.

În cadrul întrevederii cu președintele moldovean, șeful statului ucrainean a subliniat importanța dezvoltării în continuare a proiectelor comune de infrastructură. Liderii au discutat despre extinderea oportunităților de export ale Ucrainei, în special prin intermediul teritoriului Republicii Moldova.

"Ucraina și Moldova au un obiectiv comun – aderarea la Uniunea Europeană. Și ele se îndreaptă în comun spre realizarea acestui obiectiv. Este foarte simbolic faptul că acum, la zece ani de la Revoluția noastră a Demnității, sîntem împreună. Împreună adăugăm rezultate pentru țările noastre și consolidăm regiunea noastră și întreaga Europă", a subliniat Vladimir Zelenski.

Șefii de stat au remarcat importanța dezvoltării cooperării regionale.

Președinții au discutat chestiuni de securitate, precum și provocările cu care se confruntă Ucraina și Republica Moldova în perioada de iarnă.

Liderii au coordonat măsurile de cooperare bilaterală în sectorul energetic.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , Vladimir Zelenski , Kiev

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
272 locuitori

Alexăndreşti este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucuieţii Vechi, Cucuieţii Noi, Ivăneşti și Alexăndreşti. Localitatea este situată la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 198 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 272 de oameni. Satul Alexăndrești a fost menționat documentar în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.