02 decembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1250
YMCA Moldova acordă asistență și servicii refugiaților ucraineni
02 decembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1250

YMCA Moldova acordă asistență și servicii refugiaților ucraineni

YMCA Moldova are două HUB-uri care prestează servicii pentru refugiații ucraineni, unul din ele este amplasat în cadrul Centrului pentru refugiați Daac-Hermes – YMCA Moldova, în sectorul Botanica al capitalei, iar altul este un Hub Mobil, și își desfășoară activitatea deplasîndu-se în mai multe raioane ale țării.

Hub-urile YMCA includ servicii integrate precum: asistență juridică, asistență psihologică sau angajare asistată în cîmpul muncii, cărora li se alătură și o echipă de animatori ce desfășoară activități pentru copii.

Astfel, YMCA Moldova a desfășurat o întrunire cu peste 70 refugiați ucraineni în cadrul sălii de festivități a Preturii Botanica. În cadrul întrunirii, specialiștii din cadrul organizației au avut discuții comune și separate cu refugiații, pentru a lua la control și executare mai multe probleme cu care se confruntă aceștia, dar și pentru a discuta cum YMCA Moldova poate să-i ajute în general în această perioadă deloc ușoară pentru ei.

YMCA Moldova este o organizație cu statut de utilitate publică din Moldova, care desfășoară proiecte în diferite domenii, dar care promovează misiunea creștină de a ajuta pe cei neajutorați.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
1956 locuitori

Lucăşeuca este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1956 de oameni. Satul Lucășeuca a fost menționat documentar în anul 1576.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.