06 decembrie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1269
Ai aflat ce grad de vulnerabilitate ți s-a atribuit?
06 decembrie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1269

Ai aflat ce grad de vulnerabilitate ți s-a atribuit?

Platforma online compensatii.gov.md a adus la cunoștința publicului categoriile de vulnerabilitate energetică în cadrul programului de compensații pentru consumatorii moldoveni.

Aceștia sînt acum în măsură să verifice gradul lor de vulnerabilitate accesînd site-ul menționat și, în caz de neconformitate, pot depune contestații la Ministerul Muncii, notează Noi.md cu referire la stiri.

Astfel, Guvernul a alocat o sumă considerabilă, aproape 2,8 miliarde de lei, pentru a acoperi compensațiile la energie în acest an, transmite Știri.md.

Aceste compensații nu se rezumă doar la facturi, ci includ și plăți monetare directe de 800 de lei per gospodărie. Cu un plafon de consum de 180 de metri cubi pentru gaze, tarifele variază în funcție de categoria de vulnerabilitate.

Cei încadrați în categoria de vulnerabilitate extremă beneficiază de tarife reduse, extinzîndu-se avantajele și asupra facturilor de energie electrică și termică. În vederea susținerii și informării consumatorilor, platforma a pus la dispoziție Linia verde 0 8000 5000 și adresa de e-mail suport@compensatii.gov.md.

Această inițiativă guvernamentală vizează să ofere compensații corecte pentru aproximativ 80% dintre gospodării, avînd un impact semnificativ asupra costurilor energetice în perioada rece. Consumatorii sînt încurajați să utilizeze resursele puse la dispoziție pentru a clarifica orice întrebări sau nelămuriri privind programul de compensații la energie.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
2776 locuitori

Teţcani este un sat şi comună din raionul Briceni. Teţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Teţcani se află la o distanță de 27 km de oraşul Briceni şi la 260 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2776 de oameni. Prima atestare documentară a satului Teţcani datează din anul 1577.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.