20 decembrie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1431
Igor Dodon: Georgia a primit statutul de candidat la aderarea la UE fără să strice relațiile cu Rusia
20 decembrie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1431

Igor Dodon: Georgia a primit statutul de candidat la aderarea la UE fără să strice relațiile cu Rusia

Moldova trebuie să fie prieten și să comercializeze cu Rusia, iar obținerea de către Georgia a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, fără a se alătura sancțiunilor antirusești, demonstrează faptul că în luarea tuturor deciziilor, guvernarea poate reieși din interesele țării și ale poporului său.

O astfel de opinie a exprimat fostul președinte al Republicii Moldova și lider al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, relatează Noi.md.

"Georgia a primit statutul de candidat la aderarea la UE fără să se alăture sancțiunilor, fără să strice relațiile cu Rusia, fără să anuleze multe acorduri, spre deosebire de autoritățile noastre, iar acum agricultorii noștri nu au unde să-și vîndă produsele. Deci, se poate, dacă vom reieși, în luarea deciziile noastre, din interesele țării noastre și ale poporului nostru", a declarat Igor Dodon.

Potrivit lui, faptul că autoritățile moldovenești fac declarații antirusești nu înseamnă că oamenii din țara noastră sînt împotriva Rusiei.

"Poziția noastră rămîne neschimbată: trebuie să fim prieteni și să comercializăm cu Rusia. Viitoarea guvernare va reveni cu siguranță la acest dialog și va restabili tot ceea ce a fost distrus", a declarat fostul președinte al Moldovei și liderul Partidului Socialiștilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Georgia , aderare la UE , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
129 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în anul 1914.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.