20 december 2023, 16:00 Moldovan reality views 1443
Igor Dodon: Georgia a primit statutul de candidat la aderarea la UE fără să strice relațiile cu Rusia
20 december 2023, 16:00 Moldovan reality views 1443

Igor Dodon: Georgia a primit statutul de candidat la aderarea la UE fără să strice relațiile cu Rusia

Moldova trebuie să fie prieten și să comercializeze cu Rusia, iar obținerea de către Georgia a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, fără a se alătura sancțiunilor antirusești, demonstrează faptul că în luarea tuturor deciziilor, guvernarea poate reieși din interesele țării și ale poporului său.

O astfel de opinie a exprimat fostul președinte al Republicii Moldova și lider al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, relatează Noi.md.

"Georgia a primit statutul de candidat la aderarea la UE fără să se alăture sancțiunilor, fără să strice relațiile cu Rusia, fără să anuleze multe acorduri, spre deosebire de autoritățile noastre, iar acum agricultorii noștri nu au unde să-și vîndă produsele. Deci, se poate, dacă vom reieși, în luarea deciziile noastre, din interesele țării noastre și ale poporului nostru", a declarat Igor Dodon.

Potrivit lui, faptul că autoritățile moldovenești fac declarații antirusești nu înseamnă că oamenii din țara noastră sînt împotriva Rusiei.

"Poziția noastră rămîne neschimbată: trebuie să fim prieteni și să comercializăm cu Rusia. Viitoarea guvernare va reveni cu siguranță la acest dialog și va restabili tot ceea ce a fost distrus", a declarat fostul președinte al Moldovei și liderul Partidului Socialiștilor.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
951 locuitori

Paustova este un sat din cadrul comunei Lipnic, raionul Ocniţa. Satul se află la distanța de 3 km de orașul Ocnița și la 246 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Paustova afost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.