05 ianuarie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 1307
Un neurochirurg, decorat de Mitropolit pentru promovarea valorilor creștine
05 ianuarie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 1307

Un neurochirurg, decorat de Mitropolit pentru promovarea valorilor creștine

ÎPS Mitropolit Vladimir l-a primit miercuri în vizită la Reședința mitropolitană din capitală pe Grigore Zapuhlîh, șef al catedrei de Neurochirurgie din cadrul USMF ”Nicolae Testimițanu”, doctor habilitat în științe medicale și profesor universitar – unul dintre promotorii valorilor creştine în instituţiile medicale din ţară.

Grigore Zapuhlîh a fost însoțit și de către Vladimir Dolghi, directorul interimar al Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie a IMSP „Diomid Gherman” din capitală și de profesorul Vladimir Cozonac, preot-paroh al bisericii din cadrul spitalului și vicepreședinte al Sectorului Sinodal Asistenţă Spirituală în Instituţiile Medicale, notează Noi.md.

Mitropolitul Vladimir i-a adresat distinsului profesor felicitări şi mulţumiri pentru munca depusă pe parcursul anilor, apreciind vocaţia, profesionalismul şi contribuţia lui în promovarea valorilor Sfintei Ortodoxii.

În semn de apreciere, Grigore Zapuhlîh a fost decorat cu înalta distincţie bisericească, Ordinul ”Meritul Bisericesc” de gradul II.

La rîndul său, profesorul a mulțumit pentru disctincție, declarîndu-se dispus să muncească și mai departe pentru promovarea valorilor bisericești.

Mai multe informații despre Biserica ortodoxă și valorile culturale din Republica Moldova le puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1997 locuitori

Cubolta este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cubolta și Mărășești. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Sîngerei, și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1997 de locuitori. Satul Cubolta a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.