28 februarie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 914
Cu cît vor fi indexate pensiile în acest an
28 februarie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 914

Cu cît vor fi indexate pensiile în acest an

Procentul exact al indexării pensiilor din Moldova în acest an încă nu se cunoaște, această cifră va fi anunțată ulterior, iar apoi va fi aprobată oficial de Parlamentul țării.

Despre acest lucru a declarat președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Adrian Belîi, în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

El a spus că anterior în spațiul public au fost vehiculate două cifre privind posibila indexare a pensiilor în Moldova în acest an – cu 6 la sută și 4,2 la sută, însă aceste cifre se bazau pe calcule preliminare. Aceste calcule vor deveni definitive în momentul în care parlamentul va adopta legea.

"Ceea ce se va vota în parlament se va baza pe calcule finale. Și acea cifră de indexare a pensiilor va corespunde și realității, și legislației, și economiei Republicii Moldova. Cu alte cuvinte, nimeni nu intenționează să ia ceva, mai ales de la pensionari, și nu se va întîmpla ca pensionarii să primească mai puțin decît ceea ce li se cuvine", a declarat Adrian Belîi.

El a recunoscut că cele două cifre ale indexării pensiilor anunțate anterior au creat o mulțime de întrebări, dar va trebui să așteptăm pînă în aprilie și atunci vom cunoaște cifra exactă.

Președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie a spus că aceasta ar putea fi una dintre cele două menționate.

"Dar va fi o cifră reală, corectă, care se va baza pe calcule finale. Cred că pînă în aprilie vor exista mai multe precizări. Dar nu este cazul să intrăm în panică și cu atît mai mult să speculăm pe marginea acestor discrepanțe. Pentru că acest lucru nu este constructiv și nu a fost încă votat în parlament. Totul va fi verificat și cifrele finale vor fi votate de parlament mai tîrziu", a subliniat Adrian Belîi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

indexare , pensie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1035 locuitori

Brezoaia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Brezoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Ștefan Vodă și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1035 de oameni. Satul Brezoaia a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.