31 iulie 2013, 10:26 Realitatea moldovenească views 25178
31 iulie 2013, 10:26 Realitatea moldovenească views 25178

Regim facilitat de trecere a frontierei cu Ucraina pentru grupurile de turiști moldoveni


Foto: tv7.md

De la 1 august grupurile de turiști din Republica Moldova vor putea traversa frontiera cu Ucraina în regim facilitat prin 7 puncte de trecere ale ale frontierei moldo-ucrainene, anunță tv7.md.

Potrivit șefului adjunct al controlului de frontieră a Ucrainei Alexander Jdanenko grupurile turistice vor putea perfecta actele necesare pentru trecerea frontierei în punctele de control a automobilelor pe benzi separate.

Pentru aceasta operatorii de turism cu 24 de ore înainte de sosirea autobuzului în punctele de control vor trebui să trimită o scrisoare pe adresa electronică a serviciului de grănicerei a Ucrainei cu informații despre organizatorul transportului internațional de călători, ruta, data și ora aproximativă de sosire dar şi de asemenea - lista pasagerilor cu date din pașaport. Astfel un autobuz va petrece în frontieră pînă la 15-20 de minute în loc de 40 minute.

Cuvinte cheie:

frontiera , turism , Ucraina , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1830 locuitori

Hoginești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hoginești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hoginești se află la distanţa de 36 km de orașul Călăraşi și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1830 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.