05 august 2013, 10:51 Realitatea moldovenească views 11331
05 august 2013, 10:51 Realitatea moldovenească views 11331

Stratfor: „În Moldova, Transnistria nu cedează”


Foto: nr2.ru

Regiunea separatistă manifestă puțin interes pentru a-și schimba poziția în procesul de negocieri. De această părere sînt experții Stratfor exprimată în articolul „În Moldova, Transnistria nu cedează”, transmite UNIMEDIA.

Potrivit Stratfor, în viitorul apropiat, nici Rusia și nici Transnistria nu par pregătite să rezolve problema teritoriului separatist cu Republica Moldova, în pofida declarațiilor oarecum promițătoare în acest sens.

În situația în care au ajuns părțile, „nu este surprinzător faptul că eforturile de pace au eșuat. Nici rușii și nici transnistrenii nu au intenţia să facă vreo concesie majoră. Status quo-ul pare să nu se schimbe prea curînd”.

„Poziția geografică a Transnistriei întotdeauna va fi importantă atît pentru Rusia, cît și pentru Occident. Anume din motive geografice, culturale și economice, Transnistria nu mai este interesată în soluționarea disputei teritoriale cu Republica Moldova. Sprijinul pe termen lung al Rusiei, dar și poziția geopolitică a Transnistriei față de Europa, va continua mai degrabă să împiedice, decît să faciliteze soluționarea conflictului - cel puțin pe termen mediu,” conchid autorii Stratfor.

Cuvinte cheie:

negociere , Transnistria , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1388 locuitori

Jevreni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Jevreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Criuleni și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1388 de oameni. Satul Jevreni a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.