06 august 2013, 15:39 Realitatea moldovenească views 12092
06 august 2013, 15:39 Realitatea moldovenească views 12092

Un astronom italian și-a părăsit patria, pentru a se stabili la Bender


Foto: nr2.ru

Fostul director al Centrului de Cercetare de la Bologna (Italia), unul dintre experții de de renume din Italia în problema asteroizilor și meteoriților Giordano Cevolani a părăsit patria și s-a stabilit în orașul Bender, relatează "Novii Reghion".

Potrivit publicației italiene La Stampa, omul de știință de 68 de ani, este autorul a 200 de publicații științifice și a participat la proiecte de cercetare în Antarctica, are premii de la Academia Națională de Lincei și Uniunea Astronomică Internațională pentru studiera asteroidului cu numărul 6069.

Din cauza unor probleme birocratice cu autoritățile din Italia, în urmă cu opt ani, Giordano Cevolani a părăsit Centrul de Cercetare și Italia, iar acum locuiește în orașul Bender.

"Eu locuiesc pe malul rîului Nistru, în apropiere de portul, fondat de genovezi în secolul al XV-lea. Viața aici este foarte simplă și liniștită: aer curat, climatul este continental, dar moale din cauza apropierii de Marea Neagră. Am o casă de vară, cu grădină și livadă în centrul orașului ", - scrie astronomul prietenilor săi italieni. Giordano Cevolani notează că "asteroizii îl ajută să descopere frumusețea acestei țări".

Cuvinte cheie:

Transnistria , Astronomie , Italia

Comentarii

 (2)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
319 locuitori

Ocniţa-Răzeşi este un sat din cadrul comunei Cucuruzeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Ocniţa-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.