04 septembrie 2011, 12:19 Realitatea moldovenească views 9933
04 septembrie 2011, 12:19 Realitatea moldovenească views 9933

La ASEM a fost inaugurat un nou bloc de studii

Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) are un bloc modern de studii. Acesta are 32 de aule dotate cu tehnică modernă şi va găzdui Facultatea de Finanţe, biblioteca ştiinţifică a Academiei, cu trei săli de lectură, catedra militară a instituţiei şi altele. Panglica tricoloră de deschidere a noului bloc a fost tăiată în prezenţa premierului Vlad Filat, rectorului ASEM, Grigore Belostecinic, studenţilor, profesorilor, conducerii Academiei, precum şi a altor oaspeţi prezenţi.

Blocul cu şapte etaje a fost construit timp de cinci ani de zile, începînd cu 2006. Costul lucrărilor a fost estimat la peste o sută de milioane de lei, surse alocate din bugetul instituţiei. „Sînt bani proveniţi din sursele speciale ale ASEM şi pe care le vor folosi la fel studenţii, pentru a avea condiţii mai bune de studii şi pentru a deveni specialişti mai de calitate”, a spus rectorul Academiei de Studii Economice, Grigore Belostecinic. Şi premierul Vlad Filat, prezent la eveniment, s-a arătat mulţumit de noul edificiu. Potrivit lui, acesta va servi drept exemplu nu numai pentru Chișinău, dar şi pentru toată Moldova.

Întîmplător sau nu, pereţii exteriori ai instituţiei sînt de o culoare verde închisă, întrebat despre acest lucru, rectorul ASEM, fost deputat pe listele PLDM, a menţionat că proiectul a fost întărit în anul 2006, atunci cînd verdele încă nu era o culoare politică. „Dorinţa mea a fost să avem un bloc diferit de culorile sumbre ale Chişinăului”, a mai spus Belostecinic.

Pe 25 septembrie curent, Academia de Studii Economice va sărbători 20 de ani de existenţă. Aceasta întruneşte şase facultăţi, 27 catedre, o bibliotecă, un departament de informatizare, cîteva centre postuniversitare de instruire şi consultanţă şi alte subdiviziuni. În prezent, la ASEM activează 29 de doctori habilitaţi şi peste 200 de doctori în ştiinţe şi îşi fac studiile peste 16 mii de studenţi, masteranzi şi doctoranzi. La moment, aceasta este unica instituţie de studii superioare cu profil economic din Republica Moldova.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
799 locuitori

Buda este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buda și Ursari. Satul Buda se află la o distanţă de 15 km de oraşul Călăraşi şi la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 799 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1661.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.