02 septembrie 2013, 14:42 Realitatea moldovenească views 8269
02 septembrie 2013, 14:42 Realitatea moldovenească views 8269

Salariaţii cu poliţă medicală pot beneficia de servicii medicale gratuite


Foto: moldpres.md

Începînd de astăzi, salariaţii cu poliţă medicală vor beneficia de servicii medicale gratuite la Centrul Diagnostic al Institutului Muncii din Chişinău, informează MOLDPRES.

Vsevolod Barbăneagră, director al Institutului Muncii, a declarat pentru agenţie că persoanele interesate pot veni la centru în baza unei îndreptări de la medicul de familie. Acestea pot beneficia de ultrasonografia organelor abdominale, a inimii, a articulaţiilor şi sistemului muscular, a uterului, ovarelor, glandei mamare, glandei tiroide, precum şi diagnosticarea şi evoluţia sarcinii.

Zilnic, pot fi consultaţi în jur de 30-35 de pacienţi. Anterior, aceştia achitau 25% din costurile stabilite de Guvern.

Centrul Diagnostic al Institutului Muncii a fost creat în septembrie 2012 şi a costat în jur de un milion de lei, bani obţinuţi din bugetul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

Pînă în prezent, centrul a fost vizitat de circa 1 400 de persoane, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.